Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοφία Ράπτη: Το καινούριο αστέρι του Interior Design!



 Καλησπέρα καλησπέρα,

Σας έταξα συνέντευξη και σας την έχω ήδη έτοιμη. Ξέρετε, η περίοδος που διανύουμε ίσως είναι απ' τις πιο δύσκολες περιόδους για την ανθρωπότητα και πόσο μάλλον για νέους ανθρώπους που τώρα κάνουν δειλά δειλά τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Εμείς οφείλουμε, ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί, να βοηθήσουμε αυτούς τους νέους που έχουν την όρεξη και το μεράκι να δημιουργήσουν αλλά οι συνθήκες δε τους το επιτρέπουν. Σήμερα είχα την τιμή να πάρω συνέντευξη από μια πολύ καλή φίλη, μια νέα κοπέλα με υπέροχες δημιουργίες στο χώρο του Interior Design -και όχι μόνο-, γιατί δε ξέρω εάν σας το ανέφερα αλλά φτιάχνει και υπέροχα σκουλαρίκια, τα οποία τα θέλω όλα! Εντάξει, καλά, θα αφήσω και για εσάς. Τόση ώρα μιλάω για τη Σοφία Ράπτη, έξυπνη, δημιουργική και κούκλα, η οποία ήρθε εδώ να μας λύσει απορίες και να δώσει συμβουλές σε νέους που θα ήθελαν να ακολουθήσουν την καριέρα της, την εσωτερική διακόσμηση. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.



  •  Σοφία, πες μας πρώτα απ' όλα γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα.

    "Νομίζω διακοσμητής γεννιέσαι, δεν γίνεσαι! Από μικρή τριγυρνούσα τα έπιπλα στο δωμάτιο μου μέχρι να βρω το ιδανικό σημείο γι' αυτά. Μ' άρεσε πολύ να τακτοποιώ και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, και όσον αφορά τις συμβουλές πάντα τις έδινα όταν πήγαινα σε σπίτια συγγενών ή φίλων. Η τάξη μου στο λύκειο, είχε βγει δυο φορές πρώτη στο διαγωνισμό στολισμού για τα Χριστούγεννα. Οπότε ήταν μη αναστρέψιμη η επιλογή του επαγγέλματος που εν τέλει ακολούθησα. Μέσα από αυτό το επάγγελμα νιώθω απόλυτα δημιουργική και ελεύθερη να εκφράζομαι."




  • Που σπούδασες;

    "Έχω σπουδάσει στο ΤΕΙ Κρήτης στο τμήμα Πολιτικών δομικών Έργων και στη συνέχεια στην εκπαιδευτική βαθμίδα ΙΕΚ του ΑΚΤΟ, με ειδικότητα Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων."




  • Ποιον σχεδιαστή ξεχωρίζεις και γιατί;

    "Αγαπημένος designer είναι ο Luke Edward Hall. Κάθε του εικόνα είναι βγαλμένη από παραμύθι! Παίζει με το χρώμα, τη νοσταλγία και το ρομαντισμό του παρελθόντος. Κάθε του εικόνα, έχει να σου διηγηθεί μια ιστορία."




  • Έχεις διακοσμήσει κάτι στη μέχρι τώρα καριέρα σου;

    "Ναι, έχω αναλάβει αρκετά projects έως τώρα. Κυρίως επιχειρήσεις όπως εστιατόρια και beach bars και αρκετές ανακαινήσεις δωματίων ξενοδοχείων."





  • Πόσο εύκολο είναι το επάγγελμα σου στη χώρα μας;

    "Τα τελευταία χρόνια έχουμε όλο και περισσότερο την ανάγκη για όμορφους και άνετους χώρους, επαγγελματικούς αλλά και προσωπικούς, οπότε αυτό έχει οδηγήσει στη ζήτηση για διακοσμητές."




  • Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στη δουλειά σου;

    "Σίγουρα είναι η αίσθηση της ελευθερίας της έκφρασης και στη συνέχεια η ικανοποίηση όταν δημιουργώ το χώρο των ονείρων κάποιου."




  • Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις όταν μπαίνεις σε έναν χώρο;

    "Το πρώτο πράγμα που παρατηρώ είναι η αύρα του χώρου. Γενικά πιστεύω ότι τα έπιπλα, τα χρώματα, τα μοτίβο σε συνδυασμό με το φωτισμό, φυσικό ή μη, μεταδίδουν ενέργεια, συναισθήματα."





  • Ποια είναι η πρώτη συμβουλή που δίνεις σε κάποιον που θέλει να αλλάξει το χώρο του;

    "Να μην ακολουθήσει τις τάσεις εάν δεν τον εκφράζουν! Ο χώρος μας είναι ο καθρέφτης μας. Πως θα νιώσουμε <<εμείς>> σε ένα χώρο που δε μας εκφράζει;"

  • Τι είναι αυτό που δε λείπει ποτέ από το σπίτι μας;

    "Εγώ είμαι συλλέκτρια αναμνήσεων! Θα έλεγα ότι δεν πρέπει να λείπουν φωτογραφίες από τις στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα."

  • Ιδανικό σπίτι είναι...

    "...να λέει την ιστορία μας χωρίς να χρειάζεται να την εξηγήσουμε εμείς με λέξεις, και να έχει αντικείμενα που πραγματικά αγαπάμε!"

  • Τώρα,, θέλω να μας μιλήσεις για τις δημιουργίες σου, τα υπέροχα σκουλαρίκια! Πως ξεκίνησες και φυσικά που μπορούμε να τα βρούμε;

    "Από πολύ μικρή έφτιαχνα επιτοίχια διακοσμητικά από πηλό. Τα τελευταία χρόνια αυτή  η παιδική μου ασχολία επεκτάθηκε στα σκουλαρίκια. Για μένα είναι μέσο έκφρασης και διαφυγής από την καθημερινότητα. Τα χρώματα που επιλέγω είναι εναρμονισμένα με τη διάθεση μου τη δεδομένη στιγμή που τα δημιουργώ. Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό γιατί πιστεύω και στη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Τα σκουλαρίκια είναι διαθέσιμα μέσω του προφίλ Elysian-clay-lab στο Instagram και υπάρχει έκθεση στο Oscar Villas & Studios στις Αλυκές Ζακύνθου."


    Σοφία σε ευχαριστούμε για τις συμβουλές σου. Και για τις όμορφες φωτογραφίες που μας έστειλες! Σου εύχομαι τα καλύτερα!













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναΐς Μαυραντζά, το μοντέλο του Πρωινού στον ANT1 μιλά για τα σχέδια της στο Fashology!

 Καλησπέρα και πάλι, Σήμερα έρχομαι ξανά με μια συνέντευξη από ένα γλυκύτατο πλάσμα που είχα την τιμή να γνωρίσω στην ΑΚΤΟ , μέσα από μια επίδειξη μόδας που διοργανώσαμε. Η Αναΐς, ένα κορίτσι μόλις 22 χρονών και έχει καταφέρει πολλά και όμορφα πράγματα στην μέχρι τώρα καριέρα της και πολλά ακόμη που έρχονται. Είναι πανέμορφη, έξυπνη και ταλαντούχα σε ό,τι καταπιάνεται μέχρι τώρα! Ας δούμε, λοιπόν, τι έχει να μας πει! 1. Αναΐς πες μας λίγα λόγια για εσένα. Είμαι 22 ετών, σπουδάζω Φιλοσοφία στο ΕΚΠΑ, έχω αποφοιτήσει από το Cristi Models, έχω σπουδάσει τηλεπαρουσίαση στο Αnt1 Media Lab και μακιγιάζ στο ΙΕΚ ΔΈΛΤΑ. 2. Τι είναι αυτό που σε τράβηξε να ασχοληθείς με το μόντελινγκ; Μόντελινκ κάνω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από τα 3 μου χρόνια παρακολουθούσα πασαρέλες και πατώντας στις μύτες των ποδιών μου αλλά και   με τα τακούνια της μαμάς μου έκανα εξάσκηση στο σπίτι, βλέποντας πασαρέλες της Victoria's Secret! Μεγαλώνοντας ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο και να εξελίξω

Nails trends 2021!

Παρασκευή σήμερα! Κανονικά δεν είναι μέρα για άρθρο αλλά έχω ένα άρθρο έκπληξη και αφορά τα νύχια. Αφού ψάξαμε όλα τα  stylish girls του instagram αλλά και τις πασαρέλες, καταλήξαμε στα βασικά trends αυτού του χειμώνα! Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά! A Classic French Tip Icy White Milky Nudes With Minimalist Nail Art Texture Mix and match nail art Dark Chocolate Tonal Frosty Shimmers High gloss Muted, Creamy Shades Teal Soft glitter ombre Last but not least, Christmas nails 2021 Για να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά! Σας φιλώ! Καλό Σαββατοκύριακο!